Blis op tablet

Blisworks, Merlin van Rie

Bedenker van Blis®

Blis® is dé code om met tegenspraak om te gaan!

Merlin van Rie
Jan Louwris

Wij hebben als team het beste omzetjaar ooit gedraaid!

Jan Louwris, Experian Marketing Services

Tegenspraak, weerstand, bezwaren, tegenwerpingen

Tegenspraak maakt wankel, tenzij...

Veel mensen worden direct onzeker zodra zij op tegenspraak stuiten; op bezwaren, tegenwerpingen, weerstand... gééf het een naam. Zij voelen angst opkomen.

Sterker nog: om beter voorbereid te zijn op tegenspraak gaan zij zich vooraf al op een bepaalde manier opstellen. Om de angst te verbergen. Het gevolg is dat het contact nooit tot stand komt. 

Dat was ook bij Experian het geval. Zij leerden een revolutionaire manier om met tegenspraak om te gaan! Gaandeweg werden ze steeds zekerder van zichzelf. 

Met een geweldig gevolg!!! Hun beste omzetjaar ooit!

Kracht van Blis

Wat is de kracht van Blis®?

Ik krijg vaak te horen van Blis-fans: de kracht van Blis ligt in de éénvoud. 

De gedachtengang erachter is heel logisch en verklaarbaar. Zodra je door hebt hoe het werkt, wil je niet anders meer. Te vergelijken met 'Mama Appelsap': je hoort een bezwaar of tegenwerping en je brein leert te registreren wat de ander mogelijk bedoelt. 

Voorbeeld: De klant zegt tegen de verkoper 'Ik vind het te duur'. Zijn brein leert om te registreren: 'Een goed aanbod. Dát is wat u wilt.' En vervolgens daar naar te handelen. En Nee!! Dat betekent niet meteen over gaan tot korting geven!!!

In het toepassen van Blis® zit ook de kunst van de slimme en effectieve aannames verwerkt.

Waarom is Blis ontstaan?

Waarom is Blis® ontstaan?

Mensen krijgen met tegenspraak te maken: van de ander, van jezelf. Je kunt ook zelf in de weerstand schieten. Hoe vaak gebruiken we niet 'Ja, maar...' Je hoort het in gesprekken bijna aan ieder begin van een zin!

Als trainer/coach (sinds 1998) tref ik nérgens een voor iedereen haalbare methode die je écht effectief leert met tegenspraak om te gaan. Zélfs niet in communicatietrainingen, niet in verkooptrainingen... nérgens! Maar wat zie ik om me heen?

Wat ís de behoefte toch gróót om elkaar te begrijpen!! Zowel privé als zakelijk!


Daarom heb ik een hele goede methode ontwikkeld in 2006. In de praktijk ruimschoots getest. Toen de bewijzen me om de oren vlogen, heb ik er ook maar een boek over geschreven!

Mijn missie is om mensen te helpen om met tegenspraak om te leren gaan. Zodat ze veel meer ontspannen staan in het contact. Zodat er onderling meer begrip komt voor elkaar! Het is toch al zo'n harde en vaak kille wereld.

arrow_drop_up arrow_drop_down